Diari La Veu del País Valencià
L’Aplec de Betxí se celebrarà el 5 de febrer

L’Aplec de la Muntanyeta de Sant Antoní, a Betxí (Plana Baixa), se celebrarà finalment el diumenge 5 de febrer, després que s’ajornara el 12 de novembre per les condicions meteorològiques adverses.

La trobada l’organitzen l’Ajuntament de la localitat, Decidim i Acció Cultural del País Valencià, i serà una jornada que servirà per a recuperar l’acte celebrat per primera vegada el 1920, quan el va organitzar el literat valencianista Vicent Tomàs i Martí..

Les activitats començaran a les 10.30 amb una fira d’entitats. Mitja hora després s’iniciarà la tertúlia valencianista, en què participaran Anna Oliver, presidenta d’Acció Cultural; Zahia Guidoum, presidenta de Decidim; l’historiador Antoni Pitarch i el filòleg Carles Fenollosa, moderats pel filòleg Antoni Meneu.

A partir de les 12 hi haurà l’exhibició de danses a càrrec de Les Pesseres i de la colla de dolçainers i tabaleters de Betxí, i a les 12.30 començarà l’actuació de Dani Miquel.

Aquestes activitats coincidiran amb jocs i tallers variats per als menuts al llarg del matí. Per últim, des de les 17 hores hi haurà una visita guiada al Palau Castell de Betxí, que partirà des de la plaça Major de la localitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa