Pérez Garijo: «El treball de recerca d’EU va fer possible que Rus sega al banc dels acusats»

Reivindica el paper de la formació en la denúncia del 2014 que incloïa unes 10 hores d’enregistraments i documentació «molt extensa»

La coordinadora d'Esquerra Unida i consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, ha qualificat de «totalment ridícules» les acusacions de l'expresident de la Diputació de València i del PP provincial, Alfonso Rus, qui aquest dijous, després de declarar com acusat en el segon judici del cas Imelsa, la va acusar d'haver realitzat un «muntatge» per a «liquidar-li políticament».

Pérez Garijo, que és exdiputada en la corporació provincial, ha defensat que el «treball de recerca d'EU», que va presentar el 2014 un pendrive davant Fiscalia que va donar origen a la macrocausa, ha fet possible que hui dia Rus sega al banc dels acusats per la coneguda com a peça dels zombis, en la qual l’exdirigent del PP s'enfronta a 12 anys de presó.

Segons ha sostingut Pérez Garijo, «no només es va entregar un pendrive, es va presentar una denúncia que incloïa moltíssima documentació recollida durant molts anys de treball i investigació».

A més, ha recordat que «ja hi ha una primera sentència» en aquest cas -que condemna a més de set anys de presó l’exgerent d’Imelsa i autodenominat «Ionqui dels diners», Marcos Benavent-, que «també naix de documentació presentada per la nostra organització».

En aquest sentit, ha reivindicat el «paper fiscalitzador» que va jugar Esquerra Unida contra la corrupció. «Entre altres documents, la denúncia incloïa un contracte que posava sobre la taula que algunes empreses de Rus s'havien utilitzat com a “empreses pantalla”», ha afirmat Pérez Garijo, que considera «absurd pensar que nosaltres manipulàvem enregistraments que també va presentar Mariano López -exsogre del «Ionqui dels diners»- i que el mateix Benavent va dir que havia fet».

«Són delinqüents, en molts casos confessos», assevera referint-se a Benavent i ha posat l'accent que «van ser molts mesos de treball per a presentar la denúncia, analitzant enregistraments i arreplegant centenars de proves». La denúncia inclou al voltant de 10 hores d'enregistraments i es va presentar a la Fiscalia Anticorrupció en 2014, juntament amb «multitud de documentació», que han derivat en la condemna a Marcos Benavent i en el procés judicial dels zombis.

Per a Pérez Garijo, «no pot haver-hi més diferència entre governs: mentre uns parlaven de com robar, en el Botànic ens centrem en com millorar les condicions de vida dels valencians i les valencianes, i a més hem creat mecanismes contra la corrupció i per la transparència».