El SAMU salva un professor que pateix una parada cardíaca a classe

Els fets van succeir al voltant les 18 hores d’aquest dijous

Efectius del SAMU van aconseguir a mitjan vesprada d'aquest dijous revertir la parada cardíaca que patia un professor a Alzira (la Ribera Alta), gràcies a la col·laboració d'una companya del docent. L'home s'havia desplomat mentre feia classe en una acadèmia i va quedar inconscient, segons ha informat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU).

Els fets van succeir al voltant les 18 hores, quan va entrar un avís al CICU mitjançant el qual s'alertava que un professor d'una acadèmia a Alzira s'havia desplomat a l’aula i estava inconscient.

El CICU va mobilitzar una unitat del SAMU i una altra de SVB amb metge d'Atenció Primària. Fins a l'arribada dels serveis mèdics, un metge coordinador del CICU va donar indicacions per telèfon a una companya de l'home, perquè li efectuara la reanimació cardiopulmonar bàsica i mantindre així el seu pols.

Membres de la Policia Local d'Alzira van arribar al lloc i van començar la desfibril·lació amb un DESA (desfibril·lador semiautomàtic). A l'arribada de la unitat del SAMU, l'equip mèdic va continuar fent-li la reanimació cardiopulmonar avançada i altres tècniques d'estabilització, fins que van aconseguir revertir la parada cardiorespiratòria.

Una vegada estabilitzat, el pacient, de 61 anys, va ser traslladat en l'ambulància del SAMU, a l'hospital La Ribera d'Alzira, per parada cardíaca recuperada.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.