Diari La Veu del País Valencià
UP critica que se suprimisca l’avaluació ambiental per a instal·lar plaques fotovoltaiques

La diputada d’Unides Podem per Castelló al Congrés, Marisa Saavedra, critica que se suprimisca l’avaluació ambiental per a instal·lar plaques fotovoltaiques i afirma que treballen per a retirar aquest punt del Reial decret de Mesures Econòmiques i Socials anticrisi.

Saavedra lamenta que aquest decret aprovat pel Congrés incloga l’eliminació del tràmit de l’avaluació ambiental per a la instal·lació de plantes fotovoltaiques. «Considerem que incorporar aquesta mesura dins d’un decret ampli amb mesures importants per a fer front a la crisi és un parany del PSOE. No podíem votar en contra del conjunt de la norma, però rebutgem que s’aposte per accelerar el desenvolupament de l’energia fotovoltaica sense tindre en compte la protecció del territori», ha afirmat. Així mateix, ha advocat per impulsar una transició energètica sostenible, justa i democràtica.

«No podem de deixar de donar suport al Reial decret, ja que en cas contrari, les mesures que contempla, necessàries per a afrontar l’actual situació no s’aplicarien; però s’inclouen elements negatius per a la protecció del medi ambient i del treball i la vida de les persones que viuen al món rural», ha asseverat Saavedra, que ha afegit que «des d’Unides Podem hem aconseguit que es tramite parlamentàriament i en aquest procés intentarem esmenar, i traure aquesta barbaritat del Reial Decret».

Per part seua, el diputat d’Unides Podem, Juan López de Uralde afirma que «cal assegurar que avancem cap a un model energètic net. Eliminar l’avaluació ambiental és una mala decisió. Es tracta d’una eina imprescindible. Per això cal aconseguir que es rectifique aquesta mesura».

Comparteix

Icona de pantalla completa