Diari La Veu del País Valencià
ERPV visita el bosc de Ponera, a Sagunt, amb la senadora Elisenda Pérez

Aquest dijous la senadora republicana Elisenda Pérez ha visitat el bosc de Ponera, a Sagunt (el Camp de Morvedre), acompanyada d’Elo Chamarro, membre de l’executiva d’Esquerra Republicana del País Valencià per a conéixer de primera mà la situació d’aquesta massa forestal que està en perill pel Pla Parcial que va aprovar el ple municipal i que pretén construir un pàrquing sobre una superfície de vora 18 mil metres quadrats de bosc.

Elo Chamarro ha qualificat d’indignant la votació del ple de l’Ajuntament saguntí del passat octubre on es va aprovar el Pla Especial. «Costa de creure que cap partit de Sagunt, tret d’EUPV, votara en contra per beneficiar una escola concertada que només mira pel seu benefici. A més del valor ambiental, Ponera té un valor cultural important per a Sagunt i per al Camp de Morvedre. A ERPV farem el que calga perquè el pàrquing no es duga a terme», ha asseverat.

Els republicans valencians van preguntar fa uns dies al govern espanyol per aquest bosc, recollint així el malestar de les entitats socials, veïnals i polítiques que formen part del col·lectiu «Salvem el bosc de Ponera» del qual ERPV- Camp de Morvedre és membre.

En l’escrit registrat, els republicans valencians demanen al govern estatal si creu que el pla especial de la Conselleria de Medi Ambient i Canvi Climàtic per al pàrquing s’ajusta als objectius de desenvolupament sostenible de l’agenda 2030. També pregunten si pensa que la desfeta d’una superfície de 17.500 metres quadrats de bosc amb 2.500 arbres és la millor manera de lluitar contra el canvi climàtic així com si pensa demanar a la Conselleria la declaració d’impacte ambiental que autoritza el pla.

Elisenda Pérez ha manifestat que «és difícil de creure, en la situació que patim, que des de Conselleria es done carta blanca per posar fi a una zona de gran valor ambiental i patrimonial per a la comarca».

Comparteix

Icona de pantalla completa