L’AVL trasllada el seu ple a la UA per la investidura de Joan Francesc Mira

L’intel·lectual valencià serà nomenat demà doctor honoris causa

La Universitat d'Alacant (UA) acollirà aquest divendres la sessió plenària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), que es traslladarà al campus universitari de Sant Vicent del Raspeig amb motiu de la investidura de l'acadèmic Joan Francesc Mira com a doctor honoris causa.

D'aquesta manera, els 21 acadèmics que formen part de la institució normativa del valencià assistiran a l'acte d'investidura, presidit per la rectora Amparo Navarro, que se celebrarà en el Paranimf de la UA aquest divendres a les 12.00 hores. Posteriorment, de vesprada, participaran en el ple de l'AVL, segons ha indicat la institució acadèmica en un comunicat.

El tradicional acte de Sant Tomàs d’Aquino, patró de les universitats, se celebrarà a la UA amb l'entrega de 136 premis extraordinaris de grau i 20 de doctorat i la investidura del professor Joan Francesc Mira com a doctor honoris causa. El catedràtic de Literatura Contemporània Enric Balaguer serà padrí del nomenament de Mira i serà l'encarregat de llegir la laudatio.

D'altra banda, durant la reunió de la institució normativa valenciana, convocada a les 16.30 hores en la sala de juntes de la Facultat de Dret, s'estudiaran per a la seua aprovació les propostes lingüístiques en el Diccionari Normatiu Valencià presentades pels usuaris i que han rebut l'informe de la Secció de Lexicografia i Gramàtica. Així mateix, s'estudiaran per a la seua aprovació les propostes lingüístiques per al Portal Terminològic Valencià aprovades per la Secció de Terminologia.

La presidenta de l'AVL, Verònica Cantó, ha manifestat el seu agraïment a la rectora i a tot el personal implicat «pel treball que fa possible la celebració del ple fora del València». «Per a nosaltres és molt important donar a conèixer l'activitat de la institució fora de la seu del monestir de Sant Miquel dels Reis», ha ressaltat. En la mateixa línia, ha destacat que realitzar el ple a la UA «és una mostra més de les bones relacions que mantenim amb la institució representada per Amparo Navarro».

La UA ha ressaltat la «important vinculació» que manté amb l'AVL amb la presència d'acadèmics com ara Jordi Colomina, Josep Martines i Brauli Montoya, catedràtics de Filologia Catalana de la UA; i Maria Àngels Francés i Sandra Montserrat, professores del Departament de Filologia Catalana.

A més, l'acadèmica Tudi Torró va ser professora de la UA a la Facultat d'Educació, mentre que Verònica Cantó es va llicenciar en Filosofia i Lletres (Secció de Filologia Catalana) per la Universitat d'Alacant en 1987.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.