Fa 11 anys Carles Enguix va presentar el disc «Lògic» a València

El mes de gener del 2012 el cantautor i poeta Carles Enguix va presentar el disc Lògic al Casal Obrer i Popular Francesc Santacatalina, al barri de l’Olivereta - Nou Moles de València.          

Enguix va començar tocant la guitarra a finals de la dècada del 1960 tant en solitari com en grups, fins que el 1973 va decidir deixar d'actuar i reflexionar sobre la seua carrera musical. 

Deu anys més tard va tornar als escenaris, decidit a aportar a la música en català un estil que no sovintejava en aquell moment, acompanyat de músics com ara Nacho Mañó, Ximo Tébar, Ximo Caffarena, Ricardo Belda, Joan Laroda, Luis Lario, Vicent Lluis Fontelles. Estima (EGT Tabalet, 1996) va ser el primer àlbum que va publicar en aquesta nova etapa, en què combinava blues, soul i jazz.

El 2005 va formar el grup Carles Enguix i 03, que el 2007 va publicar A tres quarts de cinc, canviant la temàtica amorosa per unes lletres més socials i encaminant-se cap al pop-rock.

El 2011 va enregistrar Lògic, un treball més a prop del pop i el rock, i amb lletres de temàtica encara més social. L'autor anomena el seu estil scatlem, basant-se en el mot «scat», que és una tècnica d'improvisació vocal del jazz. 

El 2016 va traure a la llum La joia de viure i el 2022, Cataclims.

Ha actuat, entre altres llocs, a la Universitat Catalana d’Estiu (1995), el Teatre del Conservatori de Manresa (2000), el Teatre El Musical de València (2005), el Teatre Cívic de l’Alguer (2007), el Teatre Micalet de València (2012), la Fira del Llibre de València (2013) o la IV Fira de la Música de Benimaclet (2013). 

Ha publicat els poemaris Temps de mar, Segments d'altres mesures i L’Everest i els contes infantils: Alisma i UHURU, tres històries africanes. També publica contes infantils a la revista Camacuc.