Diari La Veu del País Valencià
Compromís augura que el PP «no tardarà ni un segon a donar la vicepresidència a un maltractador»

La síndica de Compromís a les Corts, Papi Robles, ha asseverat que el PP, en cas d’arribar al govern de la Generalitat, «no tardarà ni un segon a donar una vicepresidència a un maltractador si té l’oportunitat», en referència al candidat de Vox a la Generalitat.

Així s’ha pronunciat Robles durant la seua intervenció en la sessió del control al president, Ximo Puig. La síndica ha criticat el candidat de Vox, Carlos Flores, condemnat el 2002 per violència psíquica contra la seua dona. «Aquesta és l’alternativa que està proposant el PP», ha asseverat.

A més, ha assenyalat el que ha «permés veure» els 20 anys de govern del PP, i els ha retret que hi haja tres expresidents del partit o condemnats o en judici «per corrupció». Per això, ha dit que sent «vergonya aliena» per les crítiques del PP al Botànic i pel seu intent de relacionar-lo amb el cas Assut: «Ahir va eixir condemnat el “Ionqui dels diners”, que el va posar el PP en tots els llocs».

També s’ha referit a les polítiques sobre l’avortament de Vox a Castella i Lleó: «Miren-me als ulls. Soc mare de dos fills, jo sé perfectament el que és un embaràs, no com el vicepresident de Castella i Lleó que no té ni idea dels drets de les dones. No farem un pas arrere pels drets que ens han costat sang, suor i llàgrimes».

D’altra banda, ha inquirit a Puig pel full de ruta del Botànic en el que resta de legislatura, i ha instat a exercir un govern de manera més atrevida, alguna cosa que creu que podran fer a partir de les eleccions, quan l’esquerra obtinga una «majoria més àmplia».

Puig ha assenyalat que aquest govern ha produït un canvi «en termes socials»: «Històricament, sempre s’havia dit que els partits progressistes gestionaven millor l’àrea social però no l’econòmica, i aquest govern ha sigut un èxit que tots els indicadors estan millors».

En aquest sentit, ha insistit que la Generalitat ha generat «confiança» els últims anys, amb huit pressupostos, que ha permés «guanyar la partida a Alemanya» en la instal·lació de la gigafactoria de Volkswagen.

Comparteix

Icona de pantalla completa