Diari La Veu del País Valencià
Només el 39,3% dels valencianoparlants afirmen que el 2021 van assistir a un concert de música en valencià

Cada any, Plataforma per la Llengua elabora l’Informecat, un estudi que incorpora un seguit de dades per a avaluar l’estat de salut de la llengua catalana. En l’últim Informecat, l’ONG del català constatava que només el 39,3% dels valencianoparlants van assistir a un concert el 2021 de música en valencià.

L’entitat recorda que la pandèmia del coronavirus va afectar molt les activitats culturals, i en concret la difusió de la música en català als festivals. Les dades d’una enquesta encomanada per Plataforma per la Llengua indiquen que durant el 2021, el percentatge de valencianoparlants que afirmen que han sentit un grup en la llengua pròpia en directe no arribava al 40%. Segons l’enquesta, dels 204 espectadors que s’expressen en valencià, 85 van assistir a concerts en aquesta llengua, 104 a concerts en castellà i 15 en anglès.

Plataforma per la Llengua apunta que, durant el 2021, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana «ha continuat fomentant el valencià en l’àmbit de la creació musical», cossa que «s’ha manifestat en subvencions públiques per valor de 550.000 euros per ajudar a la realització de festivals, concerts i enregistraments de conjunts».

Documents

Comparteix

Icona de pantalla completa