Diari La Veu del País Valencià
Alacant recorda les víctimes de l’Holocaust

Aquest divendres, dia 27 de gener, se celebra el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. A la ciutat d’Alacant s’organitzaran, al marge de les institucions, dos actes per a retre homenatge als represaliats.

En primer lloc, dijous, a les 15.30, els alumnes de la cooperativa d’ensenyament Aire Libre, amb la presència dels professors i de les famílies, protagonitzaran des de les 15.30 un acte preparat pels mateixos escolars, concretament per l’alumnat de Filosofia de 4t de l’ESO i pel de Música de secundària, conjuntament amb el Cor Delantal MACA i amb Ana Mendelberg, de la comunitat jueva d’Alacant.

D’altra banda, dissabte a les 12 del migdia hi ha convocat un acte, organitzat pel Casal Popular Tio Cuc, que se celebrarà a la plaça 25 de Maig, a les portes del Mercat Central. Amb el títol «Homenatge popular del veïnat de l’Alacantí deportat als camps nazis», l’associació local desenvolupa, per tercera vegada, aquesta activitat pública en què intervindran diversos col·lectius. Entre aquests hi ha el mateix Casal, la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica, el Col·lectiu Antifeixista d’Alacant, l’Amical de Mauthausen i familiars dels deportats, com ara la neboda-neta d’Antonio Ballesta, un exiliat republicà que va ser deportat al camp de concentració de Mauthausen. En aquest acte tornaran a participar el Cor Delantal MACA i els alumnes de l’escola Aire Libre.

Segons indiquen els organitzadors, 30 veïns de la comarca de l’Alacantí van ser deportats als camps nazis, on en van morir 18.

Comparteix

Icona de pantalla completa