Puig planteja a Alemanya una ruta aèria Hannover-Castelló per a aprofitar la gigafactoria

Segons el president valencià, aquesta instal·lació permetrà augmentar el nombre de turistes alemanys

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha plantejat a Alemanya establir la primera ruta aèria directa entre el País Valencià i la Baixa Saxònia, en concret entre Castelló i Hannover, per a aprofitar «la gran oportunitat» que brinda la nova gigafactoria de bateries de Volkswagen a Sagunt (Camp de Morvedre), i augmentar així el nombre de turistes alemanys.

Puig ha mantingut, durant el seu viatge a Alemanya, reunions amb els directius de l'operador turístic TUI, així com amb l'alcalde de Salzgitter, ciutat on s'emplaça la primera fàbrica d'aquest tipus de la multinacional, Frank Klingebiel; i el ministre president de Baixa Saxònia, Stephan Weil.

Unes trobades en les quals Puig ha posat sobre la taula la voluntat d'augmentar la connectivitat entre el País Valencià i la regió alemanya, amb prop de huit milions d'habitants, que representen el 10% dels turistes alemanys que rep el País Valencià, segons ha explicat el president valencià en declaracions als mitjans després de reunir-se amb el CEO de TUI Group, Sebastian Ebel; i el dircetor de relacions corporatives i externes del Grup TUI, Thomas Ellerbeck.

«Volem buscar eixes sinergies d'oportunitats que s’obriran gràcies a una major relació entre Baixa Saxònia i la Comunitat Valenciana» amb l'engegada de la gigafactoria, i «aprofitar per a buscar alguna connexió directa» entre el País Valencià i Hannover.

En concret, la Generalitat planteja una ruta directa entre Hannover i Castelló, que disposa d’un aeroport gestionat per la màxima institució valenciana, que és pròxim a Sagunt i que «permet fer unes operacions de caràcter comercial», i «pot ser rendible per al conjunt de la Comunitat». «Això no vol dir que a Alacant no es puguen produir vols directes, perquè té una dimensió turística molt gran», ha puntualitzat Puig. En aquest sentit, el president ha detallat que la Generalitat entregarà un memoràndum inicial a TUI i tornarà a reunir-se amb ells en la fira turística ITB de Berlín.

Puig ha assenyalat la «preocupació» per la «presència relativament baixa del turisme alemany» al País Valencià, que «abans de la pandèmia va començar una recuperació important», però que es va aturar amb la crisi sanitària. Segons l'AVT, el País Valencià va rebre, entre gener i novembre de l'any 2022, 534.400 turistes alemanys, que representen un 7% del total de turistes estrangers, xifrats en huit milions. El nombre va augmentar un 65% respecte al mateix període de 2021, mentre que el conjunt de turistes estrangers va créixer un 122%.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.