L’Ajuntament d’Alacant retirarà les mèlies del centre, en contra del que demanen els col·lectius socials

El regidor Manuel Villar argumenta que la supervivència d’aquests arbres està en perill

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alacant, Manuel Villar (PP), ha afirmat aquest dimarts que «cal traslladar les mèlies» que es troben a l’avinguda de la Constitució, perquè no fer-ho «posaria en perill la seua supervivència».

Villar apunta que en el ple que se celebrarà dijous s’oferiran més detalls sobre aquesta qüestió, i ha assegurat que li sorprèn que hi haja els qui opten per mantindre-les en la mateixa ubicació, malgrat que «es moren», segons ha declarat en roda de premsa.

El PSPV, a través del grup municipal, va denunciar el passat dimecres que «el deteriorament argumentat per l’alcalde per a talar les mèlies no existeix, malgrat que s’han abandonat de forma deliberada durant l’últim any». Al seu torn, la plataforma Salvem les Mèlies ha arreplegat 6.000 signatures que demanen que aquests «arbres emblemàtics continuen generant ombra» en l’avinguda citada.

Per aquest factor, i en virtut de la llei 4/2006 de Patrimoni Arbori Monumental, els socialistes han demanat a l’alcalde que declare aquestes mèlies com a arbres monumentals d’interès local amb la finalitat de garantir la seua conservació.