Diari La Veu del País Valencià
Compromís i Más País retreuen a Podem el seu tuit contra Mercadona

Els portaveus de Compromís i Más País al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví i Íñigo Errejón, respectivament, han assenyalat que és possible fer crítiques sense «atacar» o «insultar», en referència al tuit de la líder d’Unides Podem, Ione Belarra, en el qual acusava d’exercir un «capitalisme despietat» a l’amo de Mercadona, Juan Roig.

En roda de premsa, Joan Baldoví ha apuntat que «no és bona política» atacar empresaris concrets. En aquest sentit, el diputat ha instat l’executiu espanyol a adoptar mesures per a controlar els preus de determinats productes de la cistella de la compra, amb l’objectiu de frenar l’avanç de la inflació.

A més, Baldoví ha explicat que una nova pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) en l’escenari més alt també «ajudaria les famílies». En conjunt, el diputat valencià ha considerat que aquesta representa una «millor manera de lluitar» contra l’escalada de preus i no tant l’«assenyalar a uns i a uns altres amb noms i cognoms».

Per part seua, Íñigo Errejón ha indicat que si bé és lògic que una persona amb una posició de visibilitat reba crítiques, no cal «insultar». «Jo no soc d’insultar, intente separar crítiques polítiques de les personals», ha apuntat.

En aquesta línia, ha assenyalat que, per exemple, no és insultar que a l’estat espanyol la inflació s’està saldant amb «un empobriment de les famílies treballadores i un enriquiment de les grans empreses». «Uns pocs s’enriqueixen a costa de l’empobriment de les majories», ha dit el diputat, qui ha instat també el govern espanyol a adoptar mesures en matèria inflacionària, alguna cosa que, ha conclòs, es pot dir «perfectament» sense insultar.

Comparteix

Icona de pantalla completa