Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «#Primaveravalenciana: ho hem aconseguit!»

Manifest de #Primaveravalenciana:

«Hui hem passat els 33.500 euros d’objectiu. Si has fet l’aportació a Verkami, en els pròxims dies et faran el gir en la targeta. Eixe és el comprovant de pagament que has de portar el dia del concert perquè te’l canvien pel Llibre-Invitació i la resta de recompenses que hages triat. Però si encara no has fet l’aportació, sols dir-te que et queden unes 40 hores per aconseguir les entrades. A què esperes? Fes la teua aportació a verkami!

Després de quasi un any de patir esta condemnada repressió per part de les forces policials i polítiques del govern, l’Assemblea Global de l’IES Lluís Vives sols pot felicitar-vos per la vostra implicació. Gràcies perquè no ens heu deixat sols. Gràcies per mostrar-nos el vostre suport. Gràcies per fer possible un concert que no és el final de la tasca, perquè hui dia veiem que aquell disbarat de càrregues policials s’ha reforçat amb ʹcàrregues legislativesʹ -com ara la llei de taxes-, però per damunt de tot la LOMQE, encara en preparació.

Darrere la cortina de fum dels disbarats de declaracions del ministre Wert, s’amaga que aquesta llei, sobretot, vol la desarticulació social dels centres, tot desproveint de poder de gestió als consells escolars. Això acaba amb la gestió democràtica dels centres i torna el poder a la direcció, que, com hem vist al Lluís Vives i altres centres, és més fàcil de controlar mitjançant l’amenaça.

Per això, amigues i amics de la Primavera Valenciana, a la batalla!»

El concert

La mobilització d’estudiants coneguda com la Primavera Valenciana arriba al seu primer aniversari. Molts d’aquells alumnes que no es van deixar intimidar per la brutalitat policial i que protestaren enèrgicament contra les retallades en l’ensenyament i contra la degradació d’un sistema educatiu públic i de qualitat, encara estan pendents d’una resolució dels seus processos sancionadors i judicis oberts.

Per fer front a aquests processos, Barnasants, l’Assemblea Global del Lluís Vives i l’Associació Jurídica Primavera Valenciana han organitzat per al dia 15 de febrer, divendres, un concert solidari al Palau de Congressos de València amb el bo i millor de l’escena musical del País: Feliu Ventura, Pau Alabajos, Cesk Freixas, Meritxell Gené, Emma Get Wild, Obrint Pas, Aspencat, Mr. Perfumme, Tórtel, La Habitación Roja, El Diluvi, Julio Bustamante, La Gossa Sorda, Clara Andrés, Maronda, Manolo Tarancón, Sénior i el Cor Brutal, Arthur Caravan, Galavera.

Comparteix

Icona de pantalla completa