Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «Morera insisteix en la necessitat d’investigar tots els sobresous que s’han pogut pagar irregularment a les Corts»

El portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha insistit que és necessari que es posen en funcionament tots els mecanismes estatutaris i reglamentaris per esclarir el presumpte cobrament de sobresous per part d’alguns parlamentaris del PP en la cambra autonòmica.

Morera, en línia amb el que va sol·licitar la seua companya de files, Mónica Oltra, ha instat el portaveu del PP, Jorge Bellver, que promoga la convocatòria urgent de la comissió de l’Estatut del Diputat «perquè es donen totes les explicacions de per què durant molt de temps, alguns diputats del PP han estat cobrant, presumptament, sobres de manera totalment irregular i sense declarar diners extra».

No obstant això, el síndic de Compromís al parlament valencià considera que aquesta qüestió, «té un calat de més profunditat, ja que hem vist com el portaveu el PP ha negat els sobres. Poc després, els ha reconegut i ara faran tot el possible per a regularitzar eixos sobresous».

La pregunta nostra és, «i amb tot el que s’ha cobrat anteriorment què passa, es produirà una amnistia fiscal generalitzada a tots els parlamentaris que han cobrat eixos complements extraordinaris? I encara n’hi ha més; i si no s’arriba a descobrir el modus operandi de Bárcenas, continuarien efectuant presumptes pagaments d’una manera totalment irregular?»

Per a Morera, «els grans desitjos de transparència que té el PP ara són benvinguts, encara que arriben tard».

Comparteix

Icona de pantalla completa