Diari La Veu del País Valencià
Compromís denuncia que el PP vol desenvolupar un PAI a Santa Pola per a fer tres camps de golf

Compromís per Santa Pola (Baix Vinalopó) ha denunciat aquest dilluns les «intencions» del govern municipal del Partit Popular de «desenterrar» el PAI del sector Bassars. Aquest projecte urbanístic, aprovat fa quasi 20 anys, preveia la construcció de 5.000 vivendes i tres camps de golf.

La formació valencianista titlla d’«absoluta barbaritat» voler construir tres camps de golf enmig d’una «emergència climàtica que està provocant sequeres cada vegada més intenses», i demana la intervenció de totes les administracions, així com dels moviments ecologistes i de la ciutadania per a aturar aquest projecte «caduc i propi d’èpoques passades».

El govern del Partit Popular portarà, al ple del dimecres 25, una proposta per a cedir la concessió de l’agent urbanitzador del PAI, actualment en mans de Bankia, a l’empresa Consultores Urbanos del Mediterráneo. L’agent urbanitzador (abans Bancaixa) va signar amb l’Ajuntament el 2005 un conveni de programació pel qual es van avançar 4 milions d’euros en concepte de plusvàlues per la reclassificació dels terrenys. Uns diners que l’Ajuntament no ha de tornar, després que la sentència 44/2019 del jutjat contenciós administratiu d’Elx fallara a favor del consistori santapoler.

«En comptes de resoldre el contracte com legalment s’hauria de fer, després que Bankia haja estat quasi 20 anys sense moure cap paper, el PP està donant-li la possibilitat de cedir la condició d’agent urbanitzador a una tercera part en un moviment, com a mínim, prou irregular», apunta la portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón.

Des de la coalició afegeixen que diversos propietaris de la zona afectada han al·legat contra aquesta proposta del govern municipal. A més, critiquen la «total falta de projecte del Partit Popular» i alerten que el desenvolupament d’aquest sector urbanístic destruiria una de les poques àrees agrícoles productives que queden a Santa Pola. «El PP s’ha quedat en la dècada dels noranta, en els anys de l’especulació urbanística i la destrucció del territori. No tenen res més a oferir a la ciutadania santapolera que seguir amb una manera de fer les coses que ens ha provocat moltíssims problemes i que ha quedat clar que ja no funciona», conclouen des de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa