Diari La Veu del País Valencià
El TSJ impedeix que una finca històrica es transforme en una sala de celebracions a Sant Joan d’Alacant

El Tribunal Superior de Justícia ha impedit que l’empresa que compta amb la concessió perquè la finca coneguda com Vil·la Antònia funcione com un centre cultural gastronòmic realitze, en aquesta mateixa instal·lació, funcions de banquets i celebracions.

Aquesta finca, del segle XIX i característica de l’horta que predomina a la comarca de l’Alacantí, està funcionant com a centre cultural gastronòmic després que l’Ajuntament concedira aquesta funció a una empresa que demana anar més enllà i utilitzar Vil·la Antònia com un restaurant. Tant és així que ha anat a judici i que el TSJ ha donat la raó al consistori, governat per Cs i PSPV fins fa només unes setmanes, quan una crisi local va desembocar en l’expulsió dels socialistes de l’executiu local i en la incorporació dels populars.

L’empresa, que volia oferir banquets a la finca, només podrà desenvolupar l’activitat cultural atorgada. El conflicte ha anat més enllà i el grup municipal de Compromís va demanar a l’Ajuntament recuperar aquest espai per a desenvolupar funcions estrictament culturals, alertant que ara mateix s’estan oferint serveis de restauració sense complir amb les activitats estipulades, i demanen a l’Ajuntament prendre mesures per a garantir que a la finca es garanteix l’interès públic.

Ara mateix, aquesta finca ofereix serveis de restauració, fet que posa en qüestió la funció pública de Vil·la Antònia. La sentència del TSJ exigeix que la finca prioritze el seu interès públic per damunt del privat.

Comparteix

Icona de pantalla completa