Entra en servei l’AVE que enllaça València i Burgos en 3 hores i 40 minuts

L’alta velocitat entre València i Barcelona encara resta pendent

Renfe ha iniciat aquest dilluns el nou servei AVE que enllaça València amb Burgos: el temps de viatge s'estableix en 3 hores i 39 minuts per als AVE en sentit València i 3 hores i 47 minuts per als AVE en sentit Burgos.

Segons ha indicat l'operadora en un comunicat, aquest servei s'ofereix mitjançant 12 freqüències setmanals, sis en cada sentit, sense necessitat de realitzar transbord a Madrid.

El temps de viatge s'estableix en 3 hores i 39 minuts per als AVE en sentit València i 3 hores i 47 minuts per als AVE en sentit Burgos, amb un estalvi «molt competitiu en la durada del recorregut pel que fa a les opcions de viatge actuals».

Els nous AVE entre les dos localitats circularan de dilluns a dissabte en direcció València, amb eixida de la capital castellana a les 6.40 hores, i de dilluns a divendres a més dels diumenges, en direcció Burgos, amb eixida des de València a les 17.40 hores.

Aquestes noves relacions d’alta velocitat amb origen València fins a Burgos reforcen l'oferta ja existent de serveis directes entre el País Valencià i Castella i Lleó. A l'Alvia Alacant-Santander i Castelló-València-Gijón es va sumar al juliol de 2022 la recuperació de la relació Alacant-Gijón, a més dels AVE transversals Alacant-Zamora-Ourense i Alacant-Lleó, que van començar a operar com a trens directes al setembre de l'any passat.

Mentrestant, la connexió amb alta velocitat entre Alacant i València continua pendent, tal com ocorre també entre aquestes dues ciutats i Barcelona, la segona ciutat més poblada de l’Estat.