Diari La Veu del País Valencià
Podem, Esquerra Unida i Alternativa Republicana s’uniran en les eleccions a Elx

Esquerra Unida, Podem i Alternativa Republicana han arribat a un principi d’acord programàtic per participar conjuntament en les eleccions municipals de 2023 a Elx (Baix Vinalopó). Un document recull les principals mesures que desenvoluparien les tres formacions si arribaren al govern municipal.

El principi d’acord inclou la implantació d’un servei de salut bucodental municipal, la inversió anual d’un milió d’euros en la creació d’un parc municipal de vivenda, el compliment estricte de la Llei de Promoció i Protecció del Palmerar o la creació d’una unitat especial de la policia local per a reduir l’economia submergida, segons ha indicat Podem en un comunicat.

El document també inclou la potenciació i l’increment d’horts urbans, les ajudes a les comunitats de veïns per a la instal·lació de panells solars als edificis, la gestió pública dels serveis municipals, la creació d’una energètica pública municipal o un pla d’acció per a la creació d’una xarxa comunitària de punts violeta.

Aquestes «mesures concretes» serien les que les tres formacions polítiques durien a terme si accediren al govern municipal després de les eleccions. Els partits han treballat conjuntament «des de fa anys», fet que ha permès el «consens» pel que fa a les mesures comunes que aplicarien, i que «ha facilitat enormement aquest principi d’acord programàtic per a concórrer a les eleccions».

Segons indiquen, l’acord és «independent» del que ocòrrega a les primàries de Compromís per Elx, que se celebraran al febrer, tot i que han aclarit que depenent de qui guanye aquest procés intern a la coalició valencianista «es facilitaria o no l’acord» amb Compromís per a «sumar-se i concórrer com un únic bloc ampli a l’esquerra del PSOE».

Marian Campello i Esther Díez són les dues candidates de Compromís que aspiren a liderar la llista a Elx, i tant Podem com Esquerra Unida han exhibit més proximitat cap a la primera de les candidates.

Segons indica Fernando García, coordinador local d’Esquerra Unida a Elx, l’acord «suposa un gran pas endavant en la conformació d’una força política unida i transformadora, socialment i política, que servisca com a eina per a crear les millors condicions per a un canvi rotund de la realitat il·licitana, millorant el benestar de les classes treballadores i les capes de població més desafavorides».

El secretari general de la Federació Valenciana d’Alternativa Republicana, Carlos Medina Casado, ha apuntat que «no és només una realitat que es pot fer política municipalista amb un bloc d’esquerres, sinó que unir forces davant un futur tan incert és una obligació moral».

Al seu torn, el referent de Podem a Elx, Moisés García, ha ressaltat que les polítiques dutes a terme aquests anys estan «contagiades pel fre i la inèrcia del PSOE». «Si bé han assolit alguns avenços, aquests han sigut lents i en una direcció que deixan de costat la majoria social que hui no es veu representada per l’equip de govern», ha criticat.

García també ha dit que «no podem permetre que se’ns conega per ser el bressol de l’economia submergida, per tindre els barris més pobres del nostre país, i que davant això només hi haja excuses i polítiques que no van en la direcció d’acabar amb aquesta situació», i ha assegurat que «no volem ser la crossa del PSOE a Elx, sinó que hem de ser decisius».

Comparteix

Icona de pantalla completa