Fa 17 anys Pau Alabajos va presentar «Futur en venda», el seu primer disc, al festival Tastautors

El mes de gener del 2006 Pau Alabajos va presentar el seu primer disc Futur en venda (Cambra Rècords, 2004) al festival Tastautors, a Cardedeu (el Vallès Oriental), en companyia de Sergi Contrí. 

Aquest cicle de cantautors i de grups de petit format ompli cada any la Sala Sarau i el Centre Cultural del municipi de propostes musicals en català ben diferents des que el 2005 l’Associació Cultural l’Esquellot va organitzar la primera edició en homenatge a Ovidi Montllor.    

Pau Alabajos (Torrent, l’Horta Sud, 1982) va començar la seua carrera artística actuant als carrers de València. Ha cantat en nombroses ciutats al llarg i ample del territori, així com en diferents escenaris internacionals.

El seu disc de debut va rebre el Premi Ovidi Montllor 2006 a la millor lletra per Cançó explícita. El 2008 va editar Teoria del caos (Cambra Rècords, 2008), que va ser guardonat amb el Premi Ovidi Montllor 2008 al millor disc de cançó d’autor, Premi Enderrock 2008 per votació popular al millor disc de cançó d’autor, Premi Enderrock 2008 per votació popular al millor artista de cançó d’autor i Premi Muixeranga 2009 per votació popular al millor disc del domini lingüístic. El 2011 va eixir a la llum Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques, 2011), Premi de la Fundació Gaetà Huguet a la millor producció cultural de 2011.

El 29 de setembre del 2012 va celebrar al Palau de la Música de València un concert commemoratiu dels seus 10 anys de carrera musical, acompanyat per l’Orquestra Simfònica del Coral Romput. 

El 15 de juny del 2013 va presentar a l’auditori del Jardí Botànic de València Pau Alabajos diu Mural del País Valencià de Vicent Andrés Estellés, un llibre-disc amb catorze poemes escollits del llibre pòstum del poeta de Burjassot.    

   

El seu sisé disc es titula L’amor i la ferocitat (Bureo Músiques, 2016) i va ser enregistrat i masteritzat íntegrament als estudis Alex The Great de Nashville (Tennessee, EUA), amb la producció artística del músic nord-americà Brad Jones.

El 2018 va publicar Ciutat a cau d’orella (Bureo Músiques, 2018), una adaptació musical dels poemes més emblemàtics de Vicent Andrés Estellés. El seu darrer àlbum es titula Les hores mortes (RGB Suports, 2020), una referència a un dels tres poemes del llibre Estimada Marta, de Miquel Martí i Pol, que ha musicat en aquesta nova aventura.