Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «El TC desestima un nou recurs en contra de la derogació del Pla Hidrològic»

El Constitucional no dona validesa al recurs argumentant que la incoherència i arbitrarietat denunciada es basa en consideracions més enllà del pla jurídic. El TC recorda que la major part de qüestions ja es van resoldre en una sentència del passat desembre.

La sentència s’uneix a una altra en què el TC tombava un altre recurs del govern valencià en contra de la derogació del PHN. El Constitucional desestimava aleshores un recurs d’inconstitucionalitat que fonamentava en l’argument que en la derogació per decret llei efectuada no concorren les circumstàncies «d’extraordinària i urgent necessitat» previstes i que, per tant, es tracta d’una decisió «arbitrària» i fonamentada en informes que no eren reals i contraris als principis de solidaritat.

En la sentència, el govern valencià esgrimia que la derogació no havia tingut present un informe del Consell Nacional de l’Aigua, així com en una denúncia d’incoherència i arbitrarietat. El Constitucional sosté que la Generalitat Valenciana es basa en un únic argument basat en considerar inconvenient qualsevol alternativa al transvasament de l’Ebre.

Comparteix

Icona de pantalla completa