Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «Fabra veu un “error” aplicar el “model Alzira” fora del País Valencià»

Fabra ha participat en el primer esmorzar del Fòrum Europa. Tribuna Mediterrània, on ha sigut presentat pel president de Nova Economia Fòrum, José Luis Rodríguez. Aquest l’ha qualificat d’«home honrat sense cap taca de corrupció», a qui de moment no han trobat «cadàvers a l’armari».

Davant un auditori en què hi havia nombrosos càrrecs públics del PP i representants del sector empresarial, el cap del Consell s’ha distanciat d’aplicacions «descafeïnades» del model Alzira, i ha defensat que els canvis que s’apliquen han de ser «digeribles» i, a més, afirma que s’ha de comptar amb el suport dels professionals sanitaris.

El model Alzira pren el seu nom de la localitat en què es va construir, el 1999, el primer hospital públic de l’Estat gestionat sota la modalitat de concessió administrativa: l’Hospital de la Ribera, propietat pública, control públic, finançament públic i gestió privada. Aquest model de gestió s’aplica, a més d’Alzira, als hospitals de Manises, Dénia, Torrevella i Vinalopó, a Elx. Resulta contradictori que qualifique d’«error» aplicar-ho en altres parts de l’estat espanyol. Aquest sistema s’ha exportat també a hospitals madrilenys: Collado-Villalba, Torrejón de Ardoz, Valdemoro i Móstoles.

«Alguns volen agafar aquest sistema i adaptar-lo al sistema tradicional, i açò és molt complicat, no ho volem fer ací», ha afirmat i ha apostat per una externalització de tots aquells serveis que no siguen de caràcter assistencial i per a aconseguir «comprometre» els professionals del sector. Fabra ha expressat el seu desig de tindre aquest col·lectiu com a «aliats« i com a «companys» i ha apostat per incentivar-los perquè ajuden l’Administració a assolir que la sanitat siga «més eficaç i eficient», sense «privatitzar una cosa que els correspon com a part del sector públic».

Comptes a Suïssa i «mala imatge»

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha assegurat que en el PP no hi ha «comptes a Suïssa». Ha reconegut sentir-se «avergonyit» per les informacions que estan apareixent sobre el seu partit, però també «indignat» per la credibilitat que s’està donant a certes declaracions, que a parer seu no estan contrastades. «Estic preocupat per la qüestió Bárcenas, pel que puga suposar per a la credibilitat d’institucions, de partits polítics o dels polítics».

El cap del Consell s’ha mostrat coneixedor de la «mala imatge» que tenen els polítics, els partits i les institucions, motivada per no saber mantindre les «esperances i les expectatives» de la societat. Pel que fa a la imatge de corrupció del País Valencià, ha reconegut que és fruit de situacions que han posat «en un compromís» el nom d’aquest país, però ha defensat que ací «no passa més» del que ha succeït a la resta de l’Estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa