Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «La cara “masclista” de Toni Cantó»

El diputat d’UPyD Toni Cantó ha titllat de «falses» la major part de les denúncies per violència de gènere i ha assegurat que «un terç de les morts per aquest tipus de violència a l’estat espanyol són d’homes». Ahir a la vesprada va demanar perdó per aquestes declaracions.

Des del PSOE, la número dos, Elena Valenciano, ha emplaçat la líder d’UPyD, Rosa Díez, a dir «alguna cosa sobre els disbarats de Toni Cantó», mentre que el diputat Gabriel Echávarri demana directament que intervinga la Fiscalia.

Per a la socialista Àngeles Álvarez, el diputat d’UPyD «genera discursos de masclisme extrem» i insta Rosa Díez a desautoritzar-lo perquè, en cas contrari, la formació magenta no podrà criticar els qui han justificat la violència, en al·lusió al terrorisme.

«Si alguns parlaren només del que saben, es faria un gran silenci nacional que podríem aprofitar per a estudiar», ha afegit Eduardo Madina, secretari general del grup socialista.

El portaveu econòmic d’Esquerra Plural (IU-ICV-CHA), Alberto Garzón, ha titllat el discurs de Toni Cantó de «masclisme infame» basat en dades tretes del barret de copa del populisme. «Sembla que el diputat d’UPyD ha confós un 33% amb un 9%, entre altres dades», es burla.

Però també ha entrat en el debat la diputada del PP, Carmen Rodríguez Maniega, vicepresidenta primera de la Comissió d’Igualtat, qui ha preguntat a Toni Cantó si es basa en «estadístiques fiables o simplement ha llançat una frivolitat».

«Parles de denúncies falses i et diuen que no t’importen les morts de dones o t’acusen de maltractador. Aquest és el nivell al nostre país», ha replicat Cantó davant les crítiques rebudes, també a través del seu compte de Twitter.

Comparteix

Icona de pantalla completa