Diari La Veu del País Valencià
La compareixença del candidat de Vox Carlos Flores a les Corts genera discòrdia entre els grups

La compareixença del candidat de Vox a la Generalitat, Carlos Flores Juberías, ha generat diverses reaccions en els grups parlamentaris: el PSPV li preguntarà per a «donar-li la possibilitat de demanar perdó»; PP i Compromís no intervindran; Ciudadanos li preguntarà amb normalitat i Unides Podem se n’eixirà de la sessió durant la intervenció.

Flores participa com a ponent en la comissió de Transparència durant el debat de la Llei de Participació Ciutadana, una compareixença que es va acordar abans que es coneguera la seua candidatura a la Generalitat i que transcendira la seua condemna per violència psíquica a la seua exparella en 2001.

Per part del PSPV, Mercedes Caballero ha assenyalat que li preguntaran amb l’objectiu que «demane perdó» a la seua exparella, explique en qualitat de què acudirà a aquestes Corts i els valencians «sàpien a qui votaran». A més, ha retret al PP la seua «hipocresia», ja que no vol renovar la resta d’òrgans estatutaris i insisteix ara en el Consell de Transparència perquè s’han vist «entre l’espasa i la paret».

D’altra banda, Fernando Pastor, del PP, ha defensat que les circumstàncies actuals no són les mateixes que el novembre, quan es va demanar la seua compareixença i ha assenyalat que no utilitzaran el torn de paraula durant la seua intervenció. Així mateix, ha indicat que no el proposarien per al Consell de Transparència ara mateix i ha instat la síndica socialista, Ana Barceló, a renovar aquest organisme.

Per Compromís, Nathalie Torres ha assegurat que el seu grup tampoc formularà preguntes a Flores durant la intervenció, però es quedaran a la sala perquè «qui no hauria de ser-hi és ell».

Ciudadanos sí que preguntarà a Flores, encara que es limitarà a interpel·lar-lo sobre la llei. Fernando Llopis ha indicat que se centraran en si el candidat aporta a la futura normativa. Unides Podem, per part seua, se n’eixirà de la comissió durant la intervenció del candidat de Vox.

Comparteix

Icona de pantalla completa