El cap de setmana ha sigut una mostra del que tindrem en l’inici de la setmana: pocs núvols i molt de fred.

Amb el vent encalmat i el cel ras, l’arribada del fred és un autèntic mal de cap per als llauradors perquè les gelades s’aproparan a la costa, on els cultius són més vulnerables al gel que a les zones interiors on la floració dels arbres no està tan avançada i les gelades són normals, habituals i fins i tot beneficioses.

El fred torna a ser hui protagonista. De fet, a les zones més fondes i on el vent ha quedat encalmat, alguns cultius ja han patit l’efecte del fred.

La bona notícia és que demà tindrem més núvols i les temperatures pujaran a la nit, almenys a la costa.

L’ambient serà fred, però assolellat, però a poqueta nit el vent començarà a girar a gregal (nord-est) i a partir d’eixe moment les temperatures començaran a pujar.

El lleuger ascens tèrmic es notarà només a la costa, ja que a l’interior el fred i les gelades fins i tot seran més intenses. Amb el pas de les hores la nuvolositat anirà a més a la costa i al sud, i amb el cel més carregat les temperatures encara quedaran més baixes.

Entre demà dimarts a última hora i dimecres a migdia caldrà seguir de prop les previsions i l’evolució de l’oratge, perquè el vent continuarà bufant de gregal aportant núvols a la meitat sud del País Valencià, on les pluges podran ser generals i, com que l’ambient es mantindrà fred, la cota de neu quedarà al voltant dels 700-800 metres.

Dimecres de vesprada o a poqueta nit desapareixeran els núvols i dijous recuperarem el sol, la qual cosa afavorirà un lleuger ascens tèrmic, però divendres els mapes tornen a donar un nou descens tèrmic.

Passeu bon dilluns… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Comparteix

Icona de pantalla completa