Diari La Veu del País Valencià
El representant de la Vall ens Uneix a la Diputació de València deixa el seu càrrec per haver perdut la fe en el sistema democràtic

El representant de la Vall ens Uneix a la Diputació de València, Joan Sanchis, ha deixat el seu càrrec després d’haver perdut «la confiança i la fe en el sistema democràtic», segons ha indicat ell mateix aquest divendres al ple ordinari de gener, celebrat a la institució provincial i en el qual s’ha acomiadat de la corporació. El seu escó serà ocupat per Natàlia Enguix.

Sanchis deixa la seua responsabilitat de manera voluntària i ha agraït el suport rebut especialment a la seua localitat, Ontinyent. «Amb el seu calor humà i solidaritat han sigut, són i seran el nostre combustible per a defensar Ontinyent i la Vall d’Albaida», ha dit.

Durant el seu comiat ha defensat «la política com a eina de transformació social», i ha indicat que des que va accedir al càrrec, una de les seues «màximes reivindicacions» s’ha fet a favor dels municipis d’interior, que «necessiten ajuda per a tindre les mateixes possibilitats que la resta».

«L’Espanya buidada es mor i cada vegada és més difícil. Els pobles petits desitgen les mateixes possibilitats que les ciutats grans. Si no s’actua de manera decidida, el país quedarà desvertebrat. És necessari i primordial dotar de serveis i possibilitats els pobles d’interior, i especialment la població jove», ha afegit.

També ha tingut temps per a referir-se a qüestions partidistes. La seua formació, La Vall ens Uneix, va ser fundada per l’alcalde d’Ontinyent i expresident de la Diputació, l’exsocialista Jorge Rodríguez, qui va ser apartat d’aquesta institució quan va ser acusat en el cas Alqueria. A aquest tema s’ha referit titllant-lo com «una mentida que alguns volien convertir en veritat, pel·lícules de terror inventades per a justificar operacions antiterroristes, en lloc de destinar els recursos a lluitar contra la vertadera delinqüència…», ha exposat.

Sanchis assegura que perd «la fe i la confiança» en el sistema democràtic que ha defensat «amb total convicció des que tenia ús de raó», i ha dit que és «la major conquesta» de la ciutadania «després d’una dictadura de quaranta anys», però que espera «recuperar en 2023» aquesta fe i confiança. Ara, diu, «després de 15 anys en política municipal, és el moment de parar».

Comparteix

Icona de pantalla completa