Diari La Veu del País Valencià
L’ecologisme pateix per les línies elèctriques de les plantes solars al Vinalopó

Les macroplantes solars a les comarques del Mitjà i de l’Alt Vinalopó han posat en peu de guerra les entitats ecologistes. Una desena de projectes compten amb el vistiplau de la Generalitat, concretament per la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica, per a ser desenvolupats en aquestes comarques, un fet que espanta els habitants d’aquestes localitats.

Elda, capital del Vinalopó Mitjà, amb 50.000 veïns censats, veurà instal·lar la seua primera planta fotovoltaica amb una línia elèctrica que travessarà el Pantà de la ciutat, un aiguamoll que va ser declarat Paratge Natural i que està inclòs al Catàleg de Zones Humides, i que alhora compta amb jaciments arqueològics ben valorats per la ciutat i per l’administració, que els va catalogar com a Bens d’Interès Cultural.

Aquest projecte afectarà diversos municipis del voltant amb vora un centenar de quilòmetres de línies d’alta tensió en espais forestals i agrícoles que afectaran també localitats com Petrer, Villena o Beneixama.

Per fer-hi front, una desena d’entitats ecologistes d’aquestes comarques es manifestaran aquest dissabte a les 12 del migdia davant el Palau de Justícia de València, convocats per la Coordinadora Valenciana per la Ubicació Racional de les Energies Laborables, que sumarà una cinquantena més de plataformes per a protestar contra aquests projectes previstos arreu del País Valencià i que afecten especialment les comarques de l’Alt Vinalopó i de la Vall de Cofrents.

Comparteix

Icona de pantalla completa