Diari La Veu del País Valencià
Narrativa i teatre, sororitat, poètica de la visualitat i molt més, a La Veu dels Llibres

L’últim número de La Veu dels Llibres ofereix una entrevista de Salvador Vendrell a l’escriptor Pasqual Alapont (Catarroja, l’Horta Sud, 1963), que ha desenvolupat el seu treball en l’àmbit de la narrativa i el teatre, on ha fet d’editor, traductor, guionista, dramaturg, actor i director d’escena. A més de les obres infantils i juvenils, ha publicat una novel·la per a adults i ha estrenat cinc obres dramàtiques.

En aquest número, Daniel P. Grau s’endinsa en El pensament i l’acció. De Marx a Gramsci en Joan Fuster, un un recull d’articles de diversos autors coordinat per Antoni Rico que vol tenir una certa unitat, tot i que parteix de concepcions individuals relativament dispars.

En un altre article de La Veu dels Llibres d’aquest dissabte, Lourdes Toledo parla de Històries de la lluna vella, de Josep Colomer (Benitatxell, la Marina Alta, 1957), una novel·la amb personatges anònims cèlebres, alguns de ben estrambòtics, d’un poble inventat, Benià, susceptible de ser ubicat i imaginat amb facilitat.

Per part seua, Vicent Borràs aconsella L’estiu dels silencis, de Marta Rosell (Algemesí, la Ribera Alta, 1984), psicòloga especialitzada en gènere i polítiques d’igualtat. Una obra sobre la sororitat que, amb molts peròs, podríem qualificar de juvenil.

En aquest número, Francesc Vera ressenya En més d’un sentit, de Josep Basset, un recull ben garbellat i revisat de totes aquelles imatges i textos que, amb el temps, havia anat acumulant en diverses carpetes a l’ordinador, en què hi ha «el que podríem anomenar una poètica de la visualitat».

Finalment, aquesta setmana també podem saber quins són els llibres més venuts a la llibreria Detroit d’Alcoi.

Comparteix

Icona de pantalla completa