Diari La Veu del País Valencià
El fred ens dona una treva de 24 hores

Venim d’uns dies en què hem tastat l’hivern i el vent, el fred i una poca de neu ens han recordat que estem en l’estació més freda de l’any.

Hui tindrem una xicoteta treva. Un ascens tèrmic que no ens ha d’enganyar, perquè el cap de setmana serà dels d’abrigar-se bona cosa si eixim a l’aire lliure o d’eixos de quedar-se a casa i gaudir de la caloreta de la llar, ja que farà sol, però el fred serà intens sobretot a la nit i durant la matinada.

Tindrem pas de núvols i, encara que algun model diu que pot ploure dèbilment i fins i tot nevar a les muntanyes del nord, jo personalment em decante per un dia tranquil amb pas de núvols, temperatures més altes i sense pluja.

El cap de setmana haurem de fer servir la roba més abrigada que tinguem als armaris perquè tornarà el fred amb gana. Una massa d’aire avançarà des del nord, arribant a l’Alcoià i el Comtat cap a migdia, i abraçarà tot el País Valencià a partir de diumenge.

El que més em preocupa és que calme el vent i que les gelades, que aquests dies han afectat zones de l’interior, avancen cap a la costa i afecten zones i cultius més vulnerables i sensibles al gel.

Caldrà parar atenció i, si és possible, prendre mesures, perquè la matinada de dissabte a diumenge i la de diumenge a dilluns els models de previsió donen poc de vent i una probabilitat alta de gelades en zones pròximes a la costa.

Diumenge el mestral es deixarà sentir encara al nord, però al centre i al sud calmarà i bufarà de xaloc (sud-est).

El que no tinc tan clar, i m’agradaria més que acabara produint-se, és el que pot passar dimarts. A dia de hui les previsions donen pluja i neu a la meitat sud del País Valencià. Precipitacions que localment podrien ser moderades i deixar gruixos de neu «guapets» per damunt dels 700-800 metres.

Passeu bon divendres… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Comparteix

Icona de pantalla completa