Diari La Veu del País Valencià
La Lluna de Sang, un meravellós espectacle natural molt poc comú

La Lluna de Sang és un fenomen natural que ocorre quan la Lluna es troba en la fase de lluna nova i es veu il·luminada per la llum reflectida de la Terra. Durant aquest esdeveniment, la Lluna apareix en tons vermells o ataronjats, a causa de la llum que travessa l’atmosfera terrestre i que és filtrada per les partícules i els gasos presents en ella.

El nom «Lluna de Sang» prové d’aquesta aparença vermellosa durant aquest esdeveniment, que s’assembla a la d’una ferida o una gota de sang. La Lluna de Sang també es coneix com a «Lluna Vermella» o «Lluna Toten».

Existeixen diversos tipus de Lluna de Sang: Lluna de Sang total, Lluna de Sang Parcial o Lluna de Sang Penombral. La Lluna de Sang total és la més impressionant, ja que és quan la Lluna es troba completament dins de l’ombra de la Terra, la qual cosa permet que la llum reflectida de la Terra la il·lumine completament. A la Lluna de Sang parcial, només una part de la Lluna està dins de l’ombra de la Terra, mentre que una Lluna de Sang penombral ocorre quan la Lluna es troba dins de la penombra (la zona d’ombra parcial) de la Terra.

La Lluna de Sang és un esdeveniment relativament rar, ja que només ocorre unes poques vegades a l’any. No obstant això, quan passa, és un espectacle impressionant que atreu molts observadors amants de l’astronomia.

A més de la seua bellesa visual, la Lluna de Sang també té un significat simbòlic en diverses religions i cultures al voltant del món. Per exemple, en algunes zones indígenes d’Amèrica del Nord, la Lluna de Sang es considera un moment sagrat per a la meditació i la reflexió. En la cultura xinesa, la Lluna de Sang se celebra durant el Festival Mid-Autumn i es considera un moment per a reunir-se amb la família i els amics.

Comparteix

Icona de pantalla completa