Diari La Veu del País Valencià
Una trentena d’associacions de veïns exigeixen Barcala que el transport urbà siga gratuït per a joves

Més d’una trentena d’associacions de veïns d’Alacant han remès un escrit per a exigir a l’Ajuntament de la ciutat que pague el 50% del transport públic als menors de trenta anys, quantitat que s’afegiria a la subvenció que ofereix al Consell. D’aquesta manera, el servei seria gratuït per als joves.

«No entenem com el PP de Luis Barcala nega aquesta ajuda als alacantins sabent que el Consell que lidera Ximo Puig li ofereix finançar el 50% del transport municipal perquè siga gratis per als joves», indiquen els signants de l’escrit, que entenen que l’alcalde «mira cap a un altre costat» i «margina d’aquesta ajuda un segment molt castigat de la població».

Els portaveus de la trentena de les associacions veïnals també han lamentat que «en altres ciutats» del País Valencià, com ara València, «mantindran l’autobús gratis per als joves, cosa que no ocorrerà a Alacant».

Així, han considerat que aquesta seria «una mesura important per a les economies familiars, i més encara als barris perifèrics, que es veuen obligats a fer un ús d’aquest transport diàriament. Per què Barcala s’entesta a castigar els nostres joves?», es pregunten els signants.

En la mateixa línia, els presidents de les associacions veïnals exigeixen a l’alcalde d’Alacant que «rectifique» perquè «els ciutadans amb menys recursos no paguen, com sempre, les conseqüències». Els veïns consideren que, aportant el 50% del cost del transport urbà per als joves, s’estarien donant ajudes per a «conduir la situació econòmica que travessem», al mateix temps que «ajudarien les famílies més vulnerables, que han d’assumir eixa despea».

Les associacions veïnals que han signat l’escrit són les de Nou Moralet, Partida de Fontcalent, Benacantil, Amics de Fontcalent, Rebolledo, Colònia Requena, Benalua, El Templete, Carolines Baixes-Les Palmeretes, Ciutadans i Consumidors 400 Vivendes, Complex Bonavista de la Creu-Orgègia, Divina Pastora, Doctor Rico, El Palamó, El Progrés de Tómbola, Gran Via Sud-Port d’Alacant, La Veu de la Florida, Los Ángeles-Altozano, Moviment per Benalua, Nova Alcoleja, Parc del Mar, Parc de les Avingudes, Garbinet, Sant Blai, Sant Antoni, Sant Gabriel, Sol d’Alacant, Units per un Barri Millor, Verge del Remei, Tabarca-Illa Plana i Sagrada Família de Rabassa.

A finals de desembre, després que la Generalitat prorrogara la gratuïtat del transport públic valencià per a menors de 30 anys. El regidor Manuel Villar (PP) va dir que el consistori no es plantejava la gratuïtat total en aquest sentit.

Comparteix

Icona de pantalla completa