Pas al fred

El mestral de hui mantindrà els avisos meteorològics i ens portarà el fred

La interacció entre les borrasques Gerard i Fien i l'anticicló de les Açores ha fet que des de dilluns passat hàgem de suportar un senyor temporal de vent que ha deixat la mar molt alterada. I ara és el torn del fred.

L'avís és hui taronja als Ports, on de nou se superaran els 100 km/h, i groc a la resta de zones de l'interior i al sud del País Valencià, on encara hi haurà ratxes màximes de 80 quilòmetres.

El descens de les temperatures serà notable i en aquestes situacions el vent sempre accentua la sensació de fred. Al nord i a l'interior ens espera un dia de rigorós hivern, però a la costa i al sud el fred no serà tan intens (els termòmetres marcaran màximes al voltant dels 15 graus).

Molt de vent amb ambient prou més fred, però precipitacions poques o no cap. Podrà escapar-se alguna gota per l'interior, que serà en forma de neu al volant dels 500 metres, però amb molta probabilitat que els pluviòmetres es queden sense marcar res, almenys registres dignes de menció.

Demà dijous el dia serà tan fresc com el de hui, perquè les temperatures podran baixar a la nit lleugerament i pujar un poc al centre del dia, ja que el vent serà més fluix. Un dia clar i assolellat amb pocs núvols i bona visibilitat.

Divendres es recuperaran les temperatures i, encara que el vent bufarà de mestral només al nord amb ratxes moderades, el cap de setmana tornaran a baixar les temperatures. Dissabte podria nevar dèbilment a les muntanyes del nord i diumenge, tot i fer més sol, l'ambient serà més gèlid (atenció a les temperatures nocturnes si s'encalma el vent).

Passeu bon dimecres… ploga o faça sol, faça fred o calor.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.