El senador socialista José Asensi nega tota vinculació amb la trama Assut

L’alacantí diu que mai no hauria signat un informe que comporte irregularitats

El senador del PSOE per Alacant, José Asensi, ha negat la seua vinculació amb la trama Assut i ha assegurat que «mai no hi ha hagut ni hi haurà cap informe» de l’administració tributària ni de la justícia que li «impute o mencione en cap irregularitat».

Així s’ha pronunciat Asensi en un comunicat davant les informacions publicades pel diari El Mundo, en les quals s’assegura que l’Agència Tributària ha implicat aquest senador socialista en operacions simulades per a, presumptament, pagar suborns en la trama Assut. Davant aquesta informació, el PP ha exigit una modificació de la declaració de bens del senador, davant la sospita «que puga haver ocultat ingressos o beneficis a través de l’empresa Fersa Consultoría de Servicios SL».

El senador ha assenyalat que la informació que el vincula amb el cas és «absolutament falsa», i l’atribueix a la seua participació com a soci fundador de la companyia Fersa, constituïda el 2004, i en la qual no va exercir «cap activitat».

Segons ha explicat, entre 2004 i 2005 l’empresa «desenvolupava activitats pròpies del seu objecte social», període en què la seua dona va ser-ne l’administradora fins que al setembre de 2005 es va efectuar una operació de compravenda.

«Els fets presumptament delictius que se citen en aquesta notícia es van produir amb posterioritat a la meua participació en aquesta empresa», ha dit: «ni vaig subscriure ni vaig signar cap contracte, ni vaig cobrar ni vaig rebre cap benefici durant el meu pas per aquesta societat» de la qual, diu, només va ser soci durant la seua creació, quan no ocupava càrrecs públics ni responsabilitats en el PSOE.