Diari La Veu del País Valencià
Compromís proposa que l’Hèrcules Club de Futbol siga declarat Bé d’Interès Cultural

Aquest matí els dos primers candidats de la llista electoral de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant, el regidor Rafa Mas i la candidata número dos Sara Llobell, han convocat la premsa per anunciar una declaració que traslladaran a l’Ajuntament. Es tracta de la proposta de declarar l’Hèrcules Club de Futbol, l’equip de la ciutat d’Alacant, Bé d’Interès Cultural. Si aquesta idea és aprovada al consistori, la institució interpel·lada per fer-la efectiva és la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, liderada també per Compromís a través de la consellera Raquel Tamarit.

Sara Llobell, futura número dos a la llista de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant, reivindicava la condició de símbol de l’Hèrcules per a fer aquesta proposta, que coincideix pràcticament amb la data del centenari del club. «Sabem de la necessitat de crear referents dins de la nostra ciutat, no només per a la pràctica de l’esport, sinó també per a fomentar l’esport de base en les noves generacions, i creiem que hem de vetllar per l’interès de les nostres institucions, i l’Hèrcules ho és: hem de protegir el seu llegat i el seu patrimoni». Llobell també feia una crida a «recuperar l’Hèrcules per a la ciutadania», ara que es troba en el pitjor moment esportiu de la seua història disputant la 2a RFEF, la quarta categoria del futbol estatal.

El candidat valencianista a l’Alcaldia, Rafa Mas, també intervenia per a fer referència al mal moment que viu l’Hèrcules i instava a fer «un pas més per a protegir aquesta senya d’identitat, i tots els bens catalogats com a BIC han de ser protegits, així garantirem la supervivència de l’Hèrcules», deia per a criticar, també, la gestió liderada pel controvertit empresari Enrique Ortiz, propietari del club. «Cal evitar que qualsevol mal gestor puga acabar amb aquest símbol», ha conclòs. Mas també assenyalava la «paradoxa» que el govern local actual «no moga un dit» per a resoldre la situació del club, fent referència al fet que va ser el PP, en l’època de l’Alcaldia de Luis Díaz Alperi, qui va empentar Ortiz per a esdevenir propietari del club l’any 1999.

Comparteix

Icona de pantalla completa