Diari La Veu del País Valencià
Mares i pares d’alumnes netegen un centre d’educació especial davant la deixadesa de l’Ajuntament d’Alacant

Aquest dilluns es feia públic que mares i pares dels alumnes del col·legi d’educació especial El Somni havien de netejar les instal·lacions davant la inhibició de l’Ajuntament d’Alacant.

La construcció d’aquest centre, que es preveu que s’instal·le a la part alta del barri de Sant Blai d’Alacant, encara no ha sigut finalitzada per la lentitud dels terminis. En un primer moment, de manera provisional, es va instal·lar a la localitat adjacent de Sant Joan d’Alacant, en un terreny propietat de la Diputació. Actualment s’ha hagut de traslladar, també de manera provisional, al costat del CEIP Lo Romero, a la mateixa localitat.

El centre públic, en canvi, continua adscrit al termini de la ciutat d’Alacant, la qual cosa fa que els serveis de neteja i de consergeria depenguen del consistori alacantí. Les classes van començar sense conserge, tràmit que es va solucionar recentment, però el col·legi continua sense comptar amb serveis de neteja. Fruit d’aquesta absència, els membres de l’AMPA del centre, mares i pares d’alumnes, han hagut de netejar l’escola davant la brutícia acumulada.

Davant d’aquests fets, el regidor de Compromís, Rafa Mas, també candidat a l’alcaldia amb la coalició valencianista, ha titllat de «maltractament» l’actitud de l’Ajuntament davant els alumnes. «La comunitat educativa s’ha vist obligada a mantindre i netejar les pròpies instal·lacions, després de traslladar-se novament al municipi de Sant Joan davant el retard de la construcció del nou centre per part de l’Ajuntament, que serà possible gràcies a la inversió de més de sis milions de la Generalitat a través del pla Edificant», ha dit Mas.

L’Ajuntament d’Alacant, pel seu compte, es defensa per la presumpta manca de competències que té per a actuar en un municipi aliè, argument rebatut per les famílies dels alumnes, que recorden que fins fa poc el centre va estar ubicat provisionalment en dependències de la Diputació també al municipi de Sant Joan, i en aquell moment sí que hi va haver serveis de neteja.

Instal·lacions sense netejar del col·legi d’educació especial El Somni

Comparteix

Icona de pantalla completa