Diari La Veu del País Valencià
Comencen les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

Tret d’eixida a les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. Vora 200 centres docents participaran en aquesta competició que mira de potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular. Enguany, els estudiants debatran sobre la qüestió següent: «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?». Un tema polèmic i d’actualitat on hauran de defensar tant la posició a favor com la posició en contra.

L’edició 2023 suma el major nombre de centres inscrits en la competició, amb un total de 194 equips i vora 5.000 alumnes. A la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat participa l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat (i equivalents) i FP d’entre 15 i 18 anys de Catalunya, el País Valencià i Andorra. Els centres escolars s’inscriuen com a participants en una universitat de la Xarxa Vives on disputaran una fase local amb centres de la mateixa demarcació geogràfica. En aquesta fase local es classificarà l’equip que representarà la universitat en la fase final de la competició. Una fase final que tindrà lloc del 22 al 24 de març a la Universitat de València.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una iniciativa de la Xarxa Vives d’Universitats. Al País Valencià compta amb la coorganització d’Escola Valenciana i el suport de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat ; a Catalunya amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament; i també amb la col·laboració del Govern d’Andorra.

Comparteix

Icona de pantalla completa