Diari La Veu del País Valencià
Els 200 veïns evacuats per l’incendi forestal a Aigües tornen a les seues cases

Els més de 200 veïns evacuats dels seus domicilis a causa de l’incendi forestal declarat a Aigües (l’Alacantí) ja estan tornant a les seues cases, des de les 17 hores d’aquest dilluns, segons han confirmat des del Consorci de Bombers d’Alacant.

El foc, que s’ha declarat aquest dilluns al matí a la part posterior del Cabeçó d’Or, a Aigües, ha provocat l’evacuació preventiva de més de 200 veïns de les urbanitzacions Serra Marina i Talaies.

L’incendi ha sigut estabilitzat a les 12.56 hores, encara que els bombers no preveien donar-lo per controlat durant les següents hores.

Segons ha informat el 112, actualment treballen en l’extinció de l’incendi 11 dotacions del Consorci de Bombers d’Alacant, quatre unitats de bombers forestals de la Generalitat amb quatre autobombes, una unitat helitransportada de bombers de la Generalitat, dos capatassos coordinadors i dos agents mediambientals.

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha indicat aquest dilluns de matí que l’evacuació havia sigut «exclusivament de manera preventiva». Segons ha explicat, fins a aquest moment hi havia 90 hectàrees afectades pel foc i no hi havia danys humans ni materials, ni en habitatges ni en els efectes personals. «Esperem que, al llarg del dia de hui, quede definitivament extingit», ha dit.

A les 14.30 hores s’ha sol·licitat el reestabliment de la línia elèctrica, després que al matí s’haja demanat a Iberdrola la descàrrega d’aquesta, segons el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa