Mazón contracta com a assessor un exalcalde condemnat per corrupció

El diputat de Compromís a la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana, li ha entregat la sentència en mà

Aquest dilluns s’ha celebrat la sessió ordinària del mes de gener del ple de la Diputació d’Alacant. Durant la sessió, el portaveu de Compromís, Gerard Fullana, ha pres la paraula en el torn de precs i preguntes per a denunciar el nou fitxatge de Carlos Mazón, president de la institució provincial i líder del PP valencià, com a càrrec de confiança. Es tracta de qui fora alcalde de Callosa de Segura (Baix Segura) entre 2003 i 2015, Javier Pérez Trigueros, que tot i estar condemnat a inhabilitació per a exercir un càrrec públic, ha sigut contractat amb un sou anual de 42.000 euros.

El fitxatge deJavier Pérez Trigueros es va fer públic la setmana passada davant les crítiques de l'oposició pel perfil del nou assessor de Mazón. Sobre l'exalcalde de Callosa del Segura va recaure una condemna al 2016 com a autor criminalment responsable d'un delicte de negociacions prohibides que va tindre una pena de tres anys d'inhabilitació i una multa de 6.000 euros.

Aquest ha estat motiu de retret de Fullana cap a l'equip de govern provincial. El referent de Compromís a la institució provincial no només ha tret a la llum aquesta condemna, sinó que també ha esmentat altres casos en els quals Triguereos s'ha vist implicat, com ara el de la contracta irregular d'escombraries a Oriola, cas en què un informe policial va concloure que «»existirien indicis suficients d'un presumpte delicte de suborn i prevaricació», tal com van deixar reflectides les intervencions telefòniques del cas Brugal, que tot i ser anul·lades pel jutge instructor desprenien comentaris com ara el de Josefina Candell, col·laboradora seua que admetia a l’empresari Ángel Fenoll, considerat líder de la Trama, que l’alcalde de Callosa de Segura estava «famolenc de diners».

Fullana ha demanat que el nou assessor siga «immediatament destituït». «Ja sabem de qui s’envolta vostè, ja sabem qui murmura a cau d’orella de Carlos Mazón, ja sabem qui són els seus assessors: els mateixos que ens van enfonsar fa 15 anys», ha etzibat el diputat, qui ha acabat la seua intervenció lliurant la sentència condemnatòria al líder del PP valencià. Mazón ha respost que no havia de donar cap explicació sobre el personal eventual que ell mateix ha contractat.