Diari La Veu del País Valencià
L’incendi forestal a Aigües obliga a evacuar preventivament més de 200 veïns de les seues cases

L’incendi forestal que s’ha declarat aquest dilluns al matí en la part posterior del Cabeçó d’Or, a Aigües (l’Alacantí), ja està perimetrat. El foc ha provocat l’evacuació preventiva de més de 200 veïns de la urbanització Sierra Marina, segons ha confirmat el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón. També ha sigut evacuada la urbanització Talaies.

Mazón ha indicat que els veïns com la zona «ja estan fora de perill» i ha afegit que preveuen que al llarg del dia puguen tornar a les seues cases, on no s’han produït danys materials. «L’evacuació ha sigut exclusivament en manera preventiva», ha precisat.

Fins al moment, hi ha 90 hectàrees afectades pel foc i Mazón ha assenyalat que «el que s’ha cremat són arbustos», sense que hi haja hagut danys humans ni materials, ni en habitatges ni en els efectes personals. El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha informat que han sol·licitat a Iberdrola la descàrrega de la línia elèctrica.

Així mateix, el president de la Diputació ha indicat que, al principi, el foc es dirigia a la zona de Preventori, però el fort vent «ha eliminat la possibilitat de perill» en aquesta zona i ara les flames es dirigeixen cap als horts, «on és previsible que acabe».

El Consorci de Bombers d’Alacant ha detallat que, a causa del fort vent, els mitjans aeris no han pogut actuar, per la qual cosa han mobilitzat més mitjans terrestres. Els bombers han precisat que, en l’operatiu per a sufocar el foc, participen tres Unitat de Comandament Prefectura, una bomba urbana pesada, dues bombes forestals pesades, una bomba nodrissa pesada, una bomba rural pesada, un oficial, dos sergents, quatre caps, 16 bombers del Consorci, quatre Unitats Brigades Forestals amb les seues autobombes i una dotació de bombers de l’Ajuntament d’Alacant amb un cap i cinc bombers.

Els bombers han rebut un avís al voltant de les 7.30 hores per aquest incident i les flames se situaven en la part posterior de la muntanya. El Centre de Coordinació d’Emergències ha establit de manera preventiva la situació 1 del Pla Especial d’Incendis per possible afecció a béns no forestals, ha informat el 112.

Comparteix

Icona de pantalla completa