Diari La Veu del País Valencià
Compromís per Alboraia demana que les rutes teatralitzades siguen també en valencià

El grup municipal de Compromís per Alboraia (Horta Nord) demana que les rutes teatralitzades siguen també en valencià, atès que han comprovat que les visites programades durant els mesos de gener, febrer, març i abril només s’han programat en castellà.

Conxa Villena, candidata a les eleccions locals, manifesta que la iniciativa cultural és «molt bona», tot i que «hauria sigut de 10 si s’haguera fet en valencià. Sembla que només tenim turisme castellanoparlant, però, i el veïnat? I el turisme del País Valencià?», s’ha preguntat, alhora que plantejava haver pogut fer almenys el 50% d’aquestes activitats en valencià.

En l’escrit enregistrat pel grup municipal en què es demana que es programen rutes teatralitzades en valencià, la regidora també manifesta que «hem pogut conèixer que les visites són només en castellà. Ens pareix una falta de respecte per als valencianoparlants i un insult en un poble tradicionament valencianoparlant. A més a més, rebem turistes que parlen la nostra llengua, i hi ha molts castellanoparlants que estan aprenent valencià i que també tenen interès per les activitats en valencià».

La localitat d’Alboraia està governada en minoria pel PSPV, que compta amb Miguel Chavarria com a alcalde

Comparteix

Icona de pantalla completa