Diari La Veu del País Valencià
El Consell «batallarà per terra, mar i aire» perquè el govern espanyol mantinga la revisió de cabals ecològics

La consellera d’Agricultura i Transició Ecològica, Isaura Navarro, ha defensat que el Consell «batallarà per terra, mar i aire» perquè el govern espanyol torne a «la senda del diàleg» i recupere l’acord del Consell Nacional de l’Aigua sobre la revisió dels cabals ecològics en el transvasament del Tajo-Segura.

Així s’ha manifestat Navarro en la roda de premsa després del Ple del Consell, on ha criticat que la ministra de Transició Ecològica Teresa Ribera, «no acaba d’aterrar en els fets» respecte a les seues paraules sobre el text que ha remés l’executiu central al Consell d’Estat, que la consellera defensa que és diferent de l’aprovat en el Consell Nacional de l’Aigua.

Navarro ha defensat que el text que es va aprovar en el Consell Nacional de l’Aigua sí que incloïa la disposició addicional novena que el Consell va pactar amb el govern espanyol i que preveia la revisió d’aquests cabals.

A més, ha relatat que es va reunir aquest dimecres a la vesprada amb el secretari d’estat de Medi Ambient, Hugo Morán, a qui li va preguntar per la modificació i li va exposar les queixes del Consell, encara que ha assenyalat que «no té resposta» per a la motivació que ha portat al govern espanyol a fer aquest canvi.

També ha indicat que va traslladar a Morán el malestar de l’executiu valencià i ha remarcat la «discrepància òbvia» entre tots dos governs. A més, ha defensat que «el desitjable» és reconduir la situació i no arribar als tribunals.

Comparteix

Icona de pantalla completa