Diari La Veu del País Valencià
Els menors prefereixen WhatsApp a les trucades

«Hola, com va?, qui és?, per a què em truca?». Segurament darrere del telèfon no hi ha una persona jove. Però, si ho és, pareu molta atenció perquè els joves no acostumen a trucar per telèfon. Així ho reflecteixen les xifres: el 96,8% dels joves de l’estat espanyol prefereix utilitzar WhatsApp com a canal preferent de comunicació, segons un informe de la Fundació Telefònica, i el 81% dels millennials sent ansietat abans de fer una trucada, tal com reflecteix l’estudi «Generation mute, millenialsphone call statistics», elaborat per BankMyCell.

De l’SMS al WhatsApp

Coincidint amb el 30 aniversari del naixement de l’SMS (creat el desembre del 1992), la missatgeria instantània ha assolit la seua època daurada. WhatsApp s’ha consolidat com el principal canal de comunicació entre els menors, que el van usar 41 minuts diaris de mitjana el 2021, segons l’últim informe de Qustodio, «Del canvi a l’adaptació: vivint i aprenent en un món digital».

I què pensen els pares d’això? L’últim estudi de Qustodio, la plataforma líder en seguretat digital per a famílies, reflecteix que WhatsApp va ser l’aplicació de comunicació més bloquejada pels progenitors a l’Estat el 2021, igual que en els dos anys anteriors. Malgrat això, el temps d’ús ha anat a l’alça en els últims cursos, passant dels 24 minuts el 2019, als 38 minuts del 2020 fins als 41 minuts de l’any passat, la qual cosa ha convertit WhatsApp en el principal canal de comunicació per als joves. De fet, l’ús diari de missatgeria instantània gairebé duplica el de trucades, segons l’informe de Fundació Telefònica.

Per què es truca menys per telèfon?

L’estudi «Generation mute, millenials phone call statistics», dut a terme per BankMyCell, reflecteix que per als joves el principal motiu de rebuig a les trucades és que els ocupen massa temps, així ho afirma el 75% dels millenials enquestats. Mentre que sembla que, a major confiança, major rebuig a les trucades. I és que el mateix estudi mostra que les trucades d’amics (29%) i de familiars (25%) són les més propenses a ser rebutjades.

Eduardo Cruz, CEO de Qustodio, explica que «per als menors d’edat és antinatural emportar-se el mòbil a l’orella per a fer una trucada telefònica. Han crescut teclejant contínuament en un context de xarxes socials i els pot arribar a resultar incòmode parlar simultàniament amb una persona per telèfon. De fet, si no és una cosa urgent, és molt més comú que envien àudios de veu al fet que truquen per telèfon».

Comparteix

Icona de pantalla completa