Diari La Veu del País Valencià
Alacant desperta amb tanques publicitàries que demanen la marxa d’Enrique Ortiz

Alacant despertava aquest dimecres amb tanques publicitàries demanant la marxa de l’empresari Enrique Ortiz de l’Hèrcules CF. L’equip de futbol de la ciutat, que ha celebrat el seu centenari en el pitjor moment esportiu de la seua història, és propietat d’aquest controvertit empresari, que va ser condemnat per suborn i que va reconèixer davant el jutge haver sufragat campanyes electorals del Partit Popular.

La tasca d’Ortiz al club alacantí, que ha tingut resultats esportius nefastos, ha encès l’afició, que s’ha mobilitzat per a forçar la marxa de l’empresari a través de la venda del club. Podemos Recuperarlo, una iniciativa d’aficionats del club, va obrir un crowfounding per a acumular diners i poder desenvolupar una campanya amb aquesta intenció. En primer terme, durant la marató de Nadal celebrada a la ciutat, diversos corredors lluïen un peto amb un lema exigint la seua marxa. Més visible ha sigut la iniciativa recent, quan dos carrers d’Alacant, un adjacent a l’estadi Rico Pérez i un altre a tocar de l’avinguda Maisonnave, la més comercial de la ciutat, mostraven tanques publicitàries exigint la marxa de l’empresari.

Aquesta és una iniciativa més de les moltes que ha impulsat l’afició herculana, que ja ha celebrat dues manifestacions reunint milers de persones per a exigir al constructor que deixe el club. Alhora, durant els últims partits de l’Hèrcules com a local, la penya herculana Negre Lloma ha convocat concentracions a l’accés principal a l’estadi per demanar la seua marxa. La pròxima se celebrarà aquest diumenge dia 15 abans del partit contra l’Eivissa Illes Pitiüses, que es disputarà a les 12 del migdia.

Més enllà de la qüestió futbolística, la ciutat d’Alacant s’ha manifestat continuadament contra el poder que acumula aquest constructor, que ha multiplicat els seus vincles comercials amb l’Ajuntament des que el 1999 comprara l’Hèrcules CF instat per l’alcalde Luis Díaz Alperi (del PP) i de qui han transcendit converses telefòniques intervingudes pel jutge en què evidenciava el seu interès per fer favors a polítics, tant del PP com del PSPV, a través de les seues empreses, on han treballat familiars directes i indirectes de molts dirigents locals alacantins.

Comparteix

Icona de pantalla completa