Diari La Veu del País Valencià
Calviño diu que s’està estudiant com fer arribar les ajudes al sector del taulell

La vicepresidenta primera espanyola i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha instat a veure «com evoluciona la situació» davant la possibilitat d’ampliar les ajudes adreçades al sector del taulell, al mateix temps que ha assegurat que el seu Govern «continuarà prenent les mesures que siguen necessàries», tot defensant que ja ha mobilitzat «un volum extraordinari», amb 1.000 milions d’euros entre préstecs garantits i aportacions directes. Alhora, ha apuntat que l’executiu espanyol està «veient, també, en quina mesura les ajudes directes poden arribar» al sector dels fregits i dels esmalts.

Calviño ha intervingut aquest dimecres a la XII Jornada econòmica Portcastelló – Mediterrani, en el marc d’una visita de treball a la capital de la Plana. Posteriorment, en declaracions als mitjans, ha vinculat la seua visita a Castelló de la Plana «amb el fort compromís» del Govern espanyol amb el sector del taulell.

Preguntada per les crítiques del sector, que considera que les ajudes proporcionades en plena crisi inflacionista són insuficients, Calviño insisteix que «hi ha un conjunt de mesures que s’han anat prenent i que ajuden a afrontar, de la millor manera possible, aquesta situació generada per l’entorn internacional», com ara l’excepció ibèrica i el topall del gas per a abaixar els preus de l’energia, el PERTE de descarbonització de la indústria finançat amb fons europeus i la compensació dels costos de CO2.

Són «mesures sense precedents» que «estan beneficiant de manera molt especial el sector del taulell» i que «mostren el compromís d’aquest govern amb aquest sector estratègic» per a la demarcació de Castelló «i per al conjunt de l’economia valenciana i espanyola», ha dit. També ha justificat que el sector, «afortunadament, ha pogut mantindre un bon ritme de vendes i la facturació ha crescut l’últim any» malgrat l’apujada de costos. Preguntada, també, per si preveu incloure en el paquet d’ajudes els sectors dels fregits i els esmalts, la ministra ha dit que aquests àmbits «han estat coberts per la part dels 500 milions de crèdits favorables de l’ICO», i ha indicat que «s’està veient en quina mesura les ajudes directes hi poden arribar».

Comparteix

Icona de pantalla completa