El Museu de les Ciències ofereix visites guiades per a grups escolars

El Museu de les Ciències ofereix a docents i escolars la possibilitat de visitar les seues instal·lacions d'acord amb l'interés del curs acadèmic. Des de biologia fins a astronomia, des de química fins a física, hi ha diferents itineraris per les exposicions del centre que es complementen amb tallers en què es duen a terme experiments vinculats amb la temàtica triada i que s'adapten al nivell, de primària a secundària.

Aquesta modalitat de visita, per la qual han passat des del setembre passat 88 visites guiades amb més de 2.600 escolars, compta ja amb 135 reserves escolars de gener a juny d'enguany amb una previsió de més de 4.000 escolars.

En la visita «Bosc de Cromosomes», dedicada a la genètica, recorren aquesta exposició mentre fan proves i jocs i fins i tot omplin un quadern de recerca. Després, es reforça el que han aprés amb un taller didàctic en el qual efectuen una extracció d'una mostra d'ADN d'un plàtan.

Una altra de les propostes és «Gravetat Zero», que també inclou una divertida gimcana en la qual coneixen com és la vida dels astronautes i algunes fites de l'exploració espacial.

Visita a Mart

També el planeta veí Mart disposa d’una visita amb diverses experiències en l'exposició «Mart. La conquesta d'un somni», un itinerari en el qual coneixeran com ha anat canviant la percepció de la imatge del planeta al llarg de la història, des de l'antiguitat fins a les primeres missions espacials.

En una altra mostra «Play. Ciència i música», aprendran què és el so i com els éssers humans el transformem en música. També inclou un taller didàctic, en el qual podran crear els seus propis efectes sonors i jugar amb les propietats físiques del so.

Finalment, «Viral. Una experiència contagiosa» ofereix un recorregut especialment pensat per a grups escolars en el qual coneixen com l'experiència del contagi pot causar des de malalties fins a provocar el riure o el badall i fins i tot generar estats d'opinió.