Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament d’Alacant dedica una glorieta a un bisbe homòfob a proposta de Vox

L’Ajuntament d’Alacant, governat en minoria per PP i Cs i amb el suport extern habitual de Vox, dedicarà una glorieta al bisbe Rafael Palmero, qui va ser el màxim representant religiós de la diòcesi d’Oriola-Alacant entre 2006 i 2012 i que va faltar el 2021.

Aquesta mesura ha sigut aprovada a proposta del partit ultradretà Vox, que ha fet cas de la petició feta des dels representants de la Setmana Santa alacantina, i el bisbe comptarà amb una glorieta a la Santa Faç. La decisió ha sigut polèmica, en tant que Palmero ha sigut un dels bisbes més homòfobs de l’Estat.

L’any 2008, al diari Información, va declarar en una entrevista que «l’homosexualitat, normalment, és una malaltia» i que «ningú no vol ser homosexual». Preguntat per la violència de gènere, va dir que «en altres èpoques hi havia més paciència, tolerància i esperit de sacrifici, i alguns problemetes se solucionaven amb diàleg i comprensió mútua, però ara vivim en un món més alterat i perdem la paciència amb facilitat».

En canvi, segons l’expedient que s’ha tramitat a l’Ajuntament, aquest bisbe figura com un sacerdot compromès «amb els més desafavorits» i que s’esforçava «per millorar la vida social i humana».

Comparteix

Icona de pantalla completa