Memorial Democràtic Vall d’Albaida presenta una exposició sobre els escenaris de la Guerra Civil

La mostra s’inaugura aquest dijous, a les 19.30 h, al Centre Cultural Caixa Ontinyent

L’associació Memorial Democràtic Vall d’Albaida presenta l’exposició «Escenaris de la Guerra Civil», del fotògraf Juan José Todolí, al Centre Cultural Caixa Ontinyent, del 12 al 29 de gener. Aquesta mostra ajuda a identificar aquells espais de la memòria que formen part del nostre entorn i dona pistes i imatges de què va suposar el conflicte bèl·lic. 

Amb aquest objectiu, Todolí ha recorregut el territori, càmera en mà, visitant i fotografiant búnquers, aeròdroms, refugis subterranis, trinxeres i molt altres llocs de defensa i enfrontaments,  llocs actuals on hi va haver esdeveniments clau de la guerra.  

Memorial Democràtic Vall d’Albaida es va constituir l’any 2020 amb la finalitat, entre altres, de «mantindre viva a la Vall d’Albaida la memòria de la primera experiència democràtica que va suposar la II República, violentament interrompuda, i fomentar les investigacions, estudis i divulgació sobre la memòria democràtica relacionats amb els fets amagats i silenciats durant la II República, Guerra Civil i el franquisme».

Així mateix, l’entitat va nàixer per dur a terme el projecte de localització, recuperació i identificació de la fosa existent al cementeri d’Albaida. En l’actualitat, s’està en la fase d’identificació de les restes trobades corresponents als veïns d’Albaida i Benigànim afusellats en aquest espai els dies 10 i 16 de juny del 1939.