Diari La Veu del País Valencià
À Punt estrena continguts per a impulsar el valencià en xarxes socials i atraure públic juvenil

À Punt ha estrenat «L’Squad», una nova iniciativa en la qual col·labora la Direcció General de Política Lingüística i que té l’objectiu de «fer valdre el valencià a les xarxes socials» i acostar-se al públic juvenil.

Amb aquesta meta, Fran Tudela Cabrafotuda ha seleccionat i apadrinat quatre creadors de contingut i els ha ajuntat a «La Casa Contenta», un espai on només han de preocupar-se de fer i pujar vídeos diàriament a Tiktok, Instagram i YouTube (@lsquad_apunt).

Aquesta és la seua traducció humorística de les «Content house» que es poden trobar internacionalment a les xarxes. En aquest cas, es passa d’una mansió ostentosa a una clàssica caseta valenciana.

Els protagonistes de «L’Squad» són la cantant Esther Querol, el fotògraf de concerts Julio Cebolla, el model i actor Jason Dolz i una de les tiktokers valencianes amb més seguidors, Alba Castelló. Però no estaran sols, ja que en els seus vídeos apareixeran altres cares conegudes de les plataformes de vídeo vertical que s’aniran revelant gradualment.

Des de «L’Squad» es faran dues o tres publicacions diàries a les seues xarxes i la compilació de tots aquests continguts s’emetrà la setmana següent en «BonDiaTV».

A més, els dimecres i com una interacció amb «Duel de veus», s’estan realitzant al Twitch d’À Punt (twitch.tv/apunt_media) uns directes per a comentar el capítol de la setmana. Aquesta emissió està comandada per Cabrafotuda i compta amb els creadors de «L’Squad». En aquest directe s’entrevista algun protagonista del programa de la setmana.

Es tracta de tindre un espai «sense les restriccions de la televisió convencional» on parlar tranquil·lament del programa i comentar els highligths i potser també algun detall que en una emissió en directe es puga escapar, repassant les imatges del programa.

La idea principal és tindre una visió «més jove d’aquest contingut estrela d’À Punt, i és per això que es busca aquesta emissió per un canal més alternatiu», expliquen des de la radiotelevisió pública valenciana. L’endemà es penja aquest directe a YouTube juntament amb les actuacions de cada programa.

Debat per a joves

L’altra iniciativa dedicada als joves que prepara À Punt és «El Piset», un programa de debat per a joves. Està plantejat d’una manera ficcionada. Així, Ame Soler, il·lustradora, i Àrtur Martínez, cantant de La Fúmiga, comencen a viure en un pis compartit i inicien un càsting per a trobar les dues persones perfectes per a les habitacions que els queden lliures.

Alguns dels convidats amb els quals comptaran són Samantha, Víctor Palmero, Inés Hernand, Anaïs Domènech, Dianina XL o Carmen Alonso (De Parkineo).

«El Piset» consta de sis capítols que es publicaran cada 15 dies a YouTube i es penjarà a la web. La setmana en què no s’estrena capítol s’aprofita per a extraure fragments i comentar els millors moments del programa de la setmana anterior.

Comparteix

Icona de pantalla completa