Diari La Veu del País Valencià
PowerCo compra per 63,66 milions una parcel·la de Parc Sagunt II per a construir la gigafactoria

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la venda d’una parcel·la de Parc Sagunt II a PowerCo, l’empresa de bateries del Grup Volkswagen, en la qual la companyia alemanya construirà la gigafactoria de bateries, que serà la planta de referència al sud d’Europa.

L’operació s’ha tancat aquest dilluns després de l’aprovació per part del Consell d’Administració d’Espais Econòmics i Empresarials (EEE), empresa pública participada al 50% per la Generalitat i al 50% per Sepides –Empresa Pública de Finançament Empresarial–, i la posterior firma de l’escriptura de compravenda entre la societat gestora de Parc Sagunt i PowerCo, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La parcel·la, la primera que es ven en el context del desenvolupament de Parc Sagunt II, mesura vora 1,3 milions de metres quadrats i l’operació s’ha tancat per un import de 63,66 milions d’euros. Aquest projecte suposarà la creació de més de 3.000 llocs de treball directes, així com un reforç de la competitivitat industrial i empresarial del país.

La Generalitat ha destacat que amb aquesta compra s’avança dins dels terminis previstos en l’acord firmat entre la Generalitat, EEE i PowerCo, en el procés de construcció, en l’àrea industrial i logística de Sagunt, de la gigafactoria de cel·les de bateries per a vehicles elèctrics que fabricarà el Grup Volkswagen.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que «es fa un pas essencial en el procés que es va iniciar per part del Grup Volkswagen per al seu pla industrial, que suposarà una inversió de més de 3.000 milions d’euros i una fita per al futur de l’economia» del País Valencià.

Ximo Puig ha afegit que la compra «situa aquesta operació en la fase d’execució, de manera que tindrà efectes directes i positius per al mercat de treball valencià». El cap del Consell assenyala que aquesta operació «obri, des de Sagunt, una nova era per a la indústria valenciana, i situa l’automoció espanyola en l’avantguarda de la mobilitat sostenible».

Per la seua banda, el president de Sepides, Antonio Cervera, ha destacat que l’adquisició dels terrenys en Parc Sagunt suposa «un gran avanç i reafirma el compromís d’aquesta inversió industrial sense precedents».

Comparteix

Icona de pantalla completa