Diari La Veu del País Valencià
Una nova sentència judicial avala l’actuació de l’Ajuntament de Borriana en el PAI Sant Gregori

Una nova sentència judicial avala l’actuació de l’Ajuntament de Borriana (la Plana Baixa) en el desenvolupament del PAI Sant Gregori. El govern municipal ha mostrat la seua «satisfacció» per aquest dictamen, ja que hi ha «més de 10 sentències favorables per part de diferents jutjats i cap en contra», i, per tant, «es legitimen i es ratifiquen les decisions i actuacions adoptades pel consistori en el projecte urbanístic».

Aquesta última resolució és referent a una sentència de data 21 de desembre del 2022 del jutjat contenciós administratiu número 1 de Castelló de la Plana que desestima els recursos de reposició interposats per diferents propietaris contra el decret d’Alcaldia sobre el cobrament de la quota d’urbanització número 3, que resol amb la consegüent declaració de conformitat a dret de la resolució administrativa impugnada.

Segons ha valorat el govern municipal, aquesta nova sentència «és la primera que versa ja sobre les obres en si mateixes», atés que les anteriors eren relatives a tràmits administratius, projectes, entre altres qüestions, la qual cosa, a parer seu, «legitima el procediment que s’està seguint per al gir de les quotes» i, a més, «ratifica el que ja diuen diferents jutjats sobre la validesa de l’assistència tècnica proposada per la urbanitzadora tal qual com es va decidir el juny del 2006».

Per a l’executiu local aquesta nova decisió judicial reprodueix un dels arguments de l’Ajuntament respecte a les discrepàncies de l’enginyer municipal i, en aquest sentit, «legitima els informes externs reiterant el que deien sentències anteriors, i reafirma que l’important dels informes és que són correctes i legals, independentment de qui els redacte».

A més, expressament, la resolució també reitera que les argumentacions de l’Agència Valenciana Antifrau «no resulten rellevants». Així mateix, ha assegurat, «desmunta una de les consignes malintencionades esgrimides per l’oposició contra els informes externs», en referència a sentències del Suprem utilitzades sobre el fet que els procediments administratius siguen tramitats per funcionaris públics, perquè l’esmentada sentència del Suprem expressa que aquestes «versen sobre assumptes diferents, concretament sobre la necessitat que els procediments administratius sancionadors siguen tramitats per funcionaris públics».

Respecte a si el criteri jurídic finalment adoptat per l’Ajuntament, basat en informes jurídics externs, s’ajustava o no a la legalitat, la sentència afirma que «la veritat és que no s’aprecia que la solució finalment adoptada per l’Ajuntament incórrega en les infraccions de fons o de manera que denuncia la part recurrent. Tampoc la part actora ha citat cap precepte que proscriga la possibilitat de sol·licitar informe jurídic extern a la corporació municipal».

D’altra banda, segons la decisió judicial, «no és cert que tots els informes dels funcionaris consideren la resolució com l’única opció ajustada a la llei, així s’assenyala en l’informe de data 29 de setembre del 2017 de la cap de la Secció II i la secretària general de l’Ajuntament de Borriana el caràcter potestatiu de l’administració per a exercitar o no la resolució del contracte».

La resolució del jutge conclou que la part demandant «no ha acreditat prou la concurrència de les causes de nul·litat al·legades respecte de l’acte administratiu objecte de recurs contenciós administratiu, per la qual cosa la sentència ha de ser desestimatòria».

Aquestes decisions judicials que suposen que molts propietaris «a més de les costes judicials, han de pagar recàrrecs per haver seguit les línies marcades malintencionadament per algunes persones amb uns certs interessos i que han qüestionat constantment totes les actuacions per a paralitzar el projecte», ha afegit.

Finalment, l’executiu local ha recordat que fins al moment ja hi ha hagut 4 assessories externes diferents els informes de les quals, tots, han constatat i acreditat la marxa de les obres, el procés i el desenvolupament del PAI.

Comparteix

Icona de pantalla completa